SMS Guld
Där guld blir pengar

Öppettider till kundtjänst hittar du här

Ring oss: 08-56 22 77 71

Skicka epost till oss
 

VI KÖPER DITT GULD TILL BÄST PRIS!

Guldpaketet innehåller försäkrat svarskuvert i vilken du skickar ditt guld till oss. Pengarna får du på kontot inom 24h!
Beställ gratis guldpaket
 
 
 

Frågor och svar

Klicka på frågorna för att läsa svaret. Hittar du inte det svar du söker? Kontakta vår kundtjänst på telefon 08 - 55 11 61 61, e-post eller frågeformuläret »
Vanligaste frågorna
Om SMS Guld
Om Guldpaket
Om Guldpris
 • Köper ni ädelstenar?
   Det händer att vi får in designsmycken, samlarobjekt eller guldföremål med ädelstenar vars värde överstiger guldpriset. SMS Guld är inte skyldiga att erbjuda mer än guldpriset, men tycker det hör till god affärssed att informera våra kunder om vi vet att ett guldföremåls värde överstiger guldpriset och erbjuda dem ett justerat pris.
 • Jag har inte kvittot kvar. Kan jag sälja guld ändå?
   För oss är det viktigt att säkerställa var guldet kommer ifrån och vem du som säljare är. Därför har vi en rad kontrollåtgärder där vi säkerställer din identitet och vi rapporterar också samtliga inköp av guld till Polisen.

   Om du är rättmätig ägare till det guld du vill sälja så gör det ingenting om du inte har kvar kvittot. Många som säljer har aldrig haft ett kvitto eftersom det guld de vill sälja är en gåva eller del av ett arv.
 • Hur får jag reda på vad mitt guld har värderats till?
   Samma dag som vi tar emot ditt guld sker i regel värdering. När värderingen är klar registreras denna i vårt system och samtidigt skickas ett SMS ut till dig med det belopp som kommer att utbetalas. Oftast sker utbetalning samma dag som värderingen gjorts. Du kan också logga in och följa hela processen via "Mina sidor" där uppgift om värdering, guldpris och utbetalt belopp finns.

   Läs mer om hur själva värderingsprocessen går till i Om värdering ».
 • Hur vet jag om mitt guld har värderats korrekt?
   SMS Guld har egna värderare med lång erfarenhet av guld och värdering av guldföremål. På vår hemsida anges alltid aktuella guldpriser i förhållande till de olika karathalterna. Priset som anges på hemsidan den dagen vi tar emot ditt Guldpaket är det som gäller vid värderingen av ditt guld.

   När du beställer ett Guldpaket får du via SMS och/eller e-mejl inloggningsuppgifter så att du kan logga in på "Mina sidor" via vår hemsida, smsguld.se. På "Mina sidor" kan du enkelt följa hela processen från det att du beställde ditt Guldpaket till värdering och utbetalning.
 • Hur lång tid tar det innan jag får betalt?
   Det tar i allmänhet en till två arbetsdagar innan ditt Guldpaket levereras till oss av Posten. Efter att vi har mottagit Guldpaketet sker värdering av ditt guld och utbetalning.
 • Vad betalar ni för mitt guld?
   För aktuellt guldpris se Guldpris. Du kan också kontakta vår kundtjänst på telefon 08-551 161 61 eller skicka e-mejl till info@smsguld.se för att få reda på aktuellt guldpris.

   Tänk på att guldpriset kan variera eftersom all handel sker på en öppen och global marknad. Det pris som vi betalar för ditt guld fastställs i enlighet med de priser som presenteras på hemsidan samma dag som vi tar emot ditt guld. På så sätt blir det enkelt för dig att kontrollera priset vi betalar för ditt guld. Priset fastställs i förhållande till den faktiska guldhalten (även karathalt) samt mängden guld.
 • Om jag inte är nöjd med priset vad händer då?
   Du förbinder dig inte till att sälja ditt guld när du beställer Guldpaket. Om du har skickat in ditt guld till oss, men mot förmodan inte är nöjd med det guldpris du erbjuds har du alltid 5 dagars ångerrätt. Kontakta bara oss inom 5 dagar för att få ditt guld returnerat. Vi skickar ditt guld som en försäkrad försändelse för din och vår trygghet till självkostnadspris. Läs mer i våra villkor »
 • Jag fick ett SMS om utbetalning, men pengarna syns inte på kontot?
   Vi använder oss i huvudsak av två olika banker för utbetalningar. Har du en annan bank tar det som regel 2 - 4 bankdagar innan pengarna syns på ditt bankkonto. SMS Guld har som princip att alltid betala ut till dig som kund samma dag som vi tagit emot ditt guld.

   Om du valt utbetalningsavi som utbetalningssätt så tar det i regel 5 - 10 bankdagar innan du har avin med posten. Vi vill dock varna för att det ibland kan ta upp till 15 dagar innan avin kommer fram.
 • Hur gör jag för att ta reda på värdet på mitt guld i förhand?
   Information om aktuellt guldpris för respektive guldhalter (karat) hittar du på vår förstasida. Du är också välkommen att kontakta vår kundtjänst via telefon, 08-551 161 61, eller via e-mejl till info@smsguld.se så hjälper vi dig.

   Det är viktigt att komma ihåg att bestämningen av exakt guldhalt och precisionsvägning kräver både yrkeskunskap och rätt utrustning. För att kunna fastställa ett korrekt pris måste vi ha ditt guld i vår besittning. Per telefon kan vi enbart ge en estimering, alltså ett uppskattat värde baserat på de uppgifter du ger oss, och det uppskattade värdet är inte något vi kan garantera. Först efter en okulär besiktning utförd av våra värderare kan vi bestämma ett exakt guldpris.
 
KONTAKTA OSS
SMS Guld
Box 16416
103 27 Stockholm
SVERIGE

T   08-56 22 77 71
E  info@smsguld.se 
VÅR VERKSAMHET I NORDEN
LÄNKAR
SOCIALA MEDIA
Facebook
Twitter
Google Plus
 
Copyright © 2015 SMS Guld. Kundtjänst: 08-562 277 71 | Org. nr: 566777-2883 | Reg.nr hos Polisen AA-572-77909-08 | SMS Guld är ett varumärke som ägs av GoldX International AB.
Vi samarbetar med SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (Statens Provningsanstalt) och Polisen. Allt guld som köps in av  oss rapporteras till polismyndigheter och förvaras enligt lag under 30 dagar så att allt guld kan kontrolleras